Petrecere haiduceasca

In jurul focului noi romanii ne-am simtit intotdeauna bine. Un foc mai mare sau mai mic, in functie de gustul fiecaruia, de cantitatea de vreascuri adunate, este un prilej de veselie, de cantece, de joc chiar, de glume, de farse (inca nu vi-le dezvaluim); amintirile raman de neuitat iar prin ele se pot alimenta prietenii […]

In jurul focului noi romanii ne-am simtit intotdeauna bine. Un foc mai mare sau mai mic, in functie de gustul fiecaruia, de cantitatea de vreascuri adunate, este un prilej de veselie, de cantece, de joc chiar, de glume, de farse (inca nu vi-le dezvaluim); amintirile raman de neuitat iar prin ele se pot alimenta prietenii pentru toata viata.
In jurul focului ne simtim si mai bine daca in jarul ce se obtine la sfarsit se va rumeni apetisant un miel sau un purcel de lapte.

In acest timp in raul care murmura alaturi se raceste vinul si sifonul sau, dupa gust sticlele de bere. Farsele sunt si aici „la moda”.
La cere puteti fi acompaniat de un acordeon sau o trompeta (instrument traditional pe la noi), caci suntem convinsi ca, brusc, veti decoperi ca aveti veleitati artistice mai ceva decat Pavaroti.